2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Švábka (žebrácká polévka)

Název Množství a jednotka
tvrdý chleba 3 krajíce
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit do 1l vody s kmínem, mírně osolíme. Mrkev, petržel, případně kousek celeru očistíme, nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky. Vaříme doměkka. Dneska oproti našim prababičkám máme v kuchyni pomocníky, takže polévku můžeme rozmixovat, naše babči chléb pouze rozvařily. Přidáme rozšlehané vajíčko a dochutíme solí a pepřem. Polévku můžeme zjemnit mlékem nebo smetanou, na talíři posypat petrželkou či pažitkou a přidat si lžičku másla. .


 


RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...